اقسام علائم ظهور
علائم ظهور حوادثی است که بعد از شروع غیبت و قبل از آغاز ظهور حضرت حجت بن الحسن علیه السلام ، اتفاق می افتد و وقوع آنها در احادیث پیامبر (ص) و امامان ذکر شده است.
ولو این که آن حوادث ، رابطه ی مستقیمی با ظهور امام زمان (عج) نداشته باشد.
از دیدگاه دیگر می توان علائم ظهور را این گونه بیان کرد:
رویدادهای اجتماعی و تحولات سیاسی و طبیعی که در زمان ظهور امام زمان (عج) واقع می شود و مردم در آن نقش بارز ندارند و همه ی این وقایع ، نشان از آماده شدن جهان برای ورود به عصری جدید و آغاز دورانی سرنوشت ساز دارد.
آن چه که از این تعاریف به دست می آید و مسلم است این می باشد که حوادثی قبل از ظهور حضرت واقع شده و نشانۀ ظهور مهدی موعود(عج) است.
اقسام علائم ظهور:
علائم ظهور را می توان از جهات مختلف تقسیماتی را برای آن در نظر گرفت که ما در این قسمت اقسام ظهور را از دو جهت بیان می کنیم.و به قسمت دوم آن می پردازیم:
۱. اقسام علائم ظهور را از جهت اختصاص داشتن به حضرت یا عدم اختصاص :
الف- علائم خاص :
این علامتها مختص به وجود حضرت مهدی (عج) می باشد و آن حضرت بدان وسیله می داند که خداوند به او اجازه ی ظهور داده . مثلاً این که شمشیر آن حضرت در هنگام اذن ظهور از غلاف بیرون می آید.
ب- علائم عام:
علامتهای عمومی ای هستند که برای مردم ظاهر می شود و هر کسی از مردم در طول زندگی خود برخی از آنها را می بیند.
۲. اقسام علائم ظهور از جهت احتمال وقوع یا عدم وقوع :
الف- علائم ظهور حتمی : علائمی است که حتماً باید واقع شود و محدود است و وقوع آنها مخصوص به زمان خودش می باشد و آن علائم در سال ظهور حضرت مهدی (عج) واقع می شود.
در روایات ۵ علامت به عنوان علامات حتمی ظهور شمرده شده است که این علامات طبق روایات اهل بیت (ع) وقوعشان قبل از ظهور قطعی است.
عمر بن حنظله می گوید:
از امام صادق (ع) شنیدم که می فرمود : قبل از قیام امام زمان پنج علامت است که حتماً باید واقع شود:
۱.خروج سفیانی
۲. ندای آسمانی
۴.قتل نفس زکیه
۵. خسف در بیداء
ان شالله در مقالات بعدی به علائم حتمی ظهور و به علائم غیر حتمی ظهور می پردازیم.